За миг

Категория:Creative
cvetnichko

Влюбвали ли сте се? Обичали ли сте? С онази любов, за която пишат поетите, която е търсена, възпявана, осъждана и осмивана?… Обичахте ли? – Забранено и безусловно?!

Били ли сте влюбени, като младите, безразсъдните, които не признават канони, закони и правила, а просто я живеят?…

Случили ви се в този живот да се влюбите? – На 21 години? Така, че да останете без дъх, да има значение само човека отсреща и да не мислите?..

Да трепва сърцето ви само ако го видите за миг, да усещате пулса на душата му и да искате да се слеете с нея. Обичахте ли така, че всичко преди и след тези чувства да изчезне?… Обичахте ли така, че да не остане образ? Само онова, което сте си сътворили и, чрез което душата ви започва да пее?..

Обичахте ли така, че да забравите себе си? Да заглушите его-то си?  /или да оставите само хомеопатична дозичка от него-за самосъхранение/? Обичахте ли така, че да разбирате песента на птиците, да усещате аромата на цветята и да ви мислят за смахнати, защото ви се иска да подскачате и пеете?.. А пили ли сте чаша топло, късо, италианско кафе? – Усещате как се плъзга във вените ви, дава енергия и ви събужда още с първата глътка?…

Любовта. Вятъра разперва крилете й. Слънцето осветява пътя й. Бавно, полека материята губи значение, защото с нея политаш. В един живот може да се случи. За миг. За кратък миг, отваря, развихря сетивата ни и ни променя. Категорично, изначално, от вътре. За този миг си струва целия абсурден живот и всичко, което срещаме в него.

Да, тя може да бъде събудена от човек, от видение, от някого, когото си познавал през всички еони от време и го срещаш, само, за да ти напомни, че си тук, за да я пуснеш през себе си, тук си заради нея – Любовта!

Да я изживееш в цялата й пълнота, да я пуснеш във вените си и да пулсираш в едно с нея. И тя те превзема, магически променя всяка твоя клетка, мисъл, възприятие. Заразява всичко и всички около теб. Живота вече не е черно-бял, както си мислел някога, започваш да виждаш цветове, танц на невидими светове, които очакват да ги откриеш, да ги изпееш или изтанцуваш… И знаеш, че вече нямаш контрол, но и не го искаш…

Любов. Тази съвършената, истинската, която трае миг. Миг, който разтваря вечността и дава обещание за Единение. Този миг дава сили, неподозирани сили, да се справим. С всичко!

Гледаха ли ви завистливо? Казваха ли ви, че сте луди? Препоръчваха ли ви настойчиво да “слезете на земята“?..

Значи ви е докоснала! Връщайте отново и отново този миг, за да черпите сили в трудните моменти. Позволете на този миг да разтвори въображението ви и да рисува нови образи.

Не се притеснявайте за душите си. Та цялата Вселена очаква този миг – да види разцъфването на човешката душа. Ангелите се грижат за нея и песента им ви дава нови сили.

Изживейте я, доверете и се! Позволете й да завладее и разчисти живота ви. Вълшебно е. И ще бъдете винаги на 21 години. Голи, нахални и млади!

Ил

Автор: