Приключенско

Категория:Creative
cvetnichko

Липсват ми аромата и полъха на пролет, на лято… На нещо топло и обещаващо. На безгрижие и приятни емоции.

Тогава всичко става пъстро, цветно и сякаш можем да видим Живота в пълната му красота. Мечтая за пътуване.

С чифт удобни сандали, може и цветни гуменки. С няколко чифта дрехи и да отпраша нанякъде. Мечтая да видя други страни. Специфични, с пъстри традиции, с незабравими природни или градски гледки. Да събирам впечатления, картини и емоции за рисуване. На родна почва е трудно да си творец, да следваш порива на душата си. Трудно е да да си освободен от пристрастия и зависимости. Трудно е да оставиш маските и ролите на сериозен и “успял“ човек. Но не е невъзможно. За това и знам, че някой ден ще се случи.

В кратките си посещения/престои в Мюнхен (била съм само във Виена и Мюнхен, няколко пъти), се чувствах свободна. Артистичен, подреден и хармоничен град. Пъстра смесица от много народности, съчетани ненатрапчиво-прекрасно чрез храна, изкуство и култура. Благодарна съм за миговете преживени там.

Да заживееш на ново място, освободен от собствените си ограничения, от тесногръдието и предразсъдъците, от наложените патриархални разбирания е голямо предизвикателство. Далеч от примитивен бабаитлък и неудовлетворени, мразещо-мрънкащи хора… Възхищавам се на всички, които могат да си позволят това и го правят. Без съдене, а просто следване на своя си път. Осъзнато.

За това и често бягам чрез книгите. С тях може лесно да се пътешества, да се пътува из непознати места и да дам воля на въображението си. Колко много други преди мен са пътували така. И са писали, за да направят съпричастни на пътуването си и други търсачи-мечтатели.

Хубаво е да обогатим себе си, да следваме Духа, който ни шепне, че винаги има шанс, че ще се намери начин… Че можем да сме полезни и щастливи едновременно… Благодарна съм за шансовете и за това, че имам много прекрасни хора около себе си. Благодарна съм за всичко преживяно. Благодарна съм, че мога да се проявявам различна и многопластова в емоциите и чувствата си. Днес се чувствам щастлива, носталгично замечтана.

Мечтая си, в оставащата част от престоя ми на този свят да усетя радостта от предизвикателствата, от приключението, наречено Живот. Изживян с вяра, че сме тук, за да го познаем в цялата му пълнота. И да събирам, и записвам радостни спомени, които да споделя със следващите мечтатели. Да предам нататък приключението.

Ил

Автор: