Живот или пари?

Категория:Creative
cvetnichko

В Мюнхен, Германия, в кметството има свободни посещения за туристи, защото сградата е красива, историческа. Там има разпечатани отчети за похарчените данъци, за изпълнените обещания от тези, които са на власт. Но това, което искам да споделя е друго-кметството има приемен ден за граждани. И всеки има правото да си запише час и да попита как се харчат парите му!

Тук ние не питаме как се харчат парите от данъците, които плащаме, щото сме си роднини и приятели. Щото сме “добри“. Тук правилата, не са от значение. Властва грубата сила, наглостта…
Тук смятаме страданието за велико и за това не зачитаме живота. Зачитаме, кланяме се на тези, които имат пари и власт, не на тези, които знаят и могат, които си вършат работата!

Тук оцеляваме, спасяваме се поединично. Продаваме душите си, сключваме коалиции с дявола, за да имаме власт… Но така всъщност сме обречени бавно и болезнено да изчезнем. Защото не ценим Живота! Защото нямаме вяра в него. Защото нищо християнско няма! Егоизъм скрит зад псевдомилосърдие…

Хора с комплекси, се стараят да се харесат на други хора с комплекси…

И така бавно и полека изчезва държава на няколко века…

https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/15428?fbclid=IwAR1udv1JOB61PBtuFef0j3zb29kGKDrpoYKRSdPDAwOXSBzeW7K0Mr_VWoY

В общества, където се цени живота, трудностите са различна възможност, търсят се решения. В общества, където човекът е по-важен от вещите и парите всичко се постига. Разумно!

“В царството на Доброто, силния, служи на слабия. В царството на злото, слабия, служи на силния…“ – Учителя

Та си мисля в нашата държава, онези, силните, в парламент и правителство от кое царство са?…

Тук лекари ни убеждават, че децата с увреждания не живеят дълго. Лекарите не се интересуват от тях, отписали са ги още с раждането им. Не се стараят да изучат заболяванията, да намерят лечение или облекчение на страданието. Тук лекари, с голямо его и големи сметки в банката смятат, че са над живота. Да, ама -не! Живота е над всичко и винаги намира начин! И “крещящите майки“, които не са се отказали от децата си, търсим отговори. И ще продължим да притесняваме управляващите с въпросите си, защо грижата и живота не са приоритет?…

Децата/хората с увреждания живеят, колкото е възможно по-добре и по-дълго, там, където има грижа, милосърдие, съпричастност!
Всъщност това важи и за здравите, работоспособните… Когато има грижа, разумност, добро/възпитано отношение между хората, проблемите се решават и живота е красив!..

Автор: