Гей-приемам или не

Категория:Creative
cvetnichko

Подкрепям или не гей-парада. Добро или зло е различието във всички свои прояви?…

Толкова хъс и замеряне с думи /и не само!/, заради това, че не се разбираме и не се приемаме. Толкова разделение на мнения и разбирания. А Истината, както винаги е по средата.

Да проследим архетипа на хомосексуалността. В древна Спарта, в древна Гърция е било нещо нормално да се харесват млади момчета. Жената, Ева-та изконно е грешният избор, тя е грешницата, която съблазни Адам…
Предназначението на жената е да прислужва, да се ползва за разплод… Дори и днес го виждаме… Жената се научи да изучава слабостите на мъжа и да оцелява с хитрост, защото правото и често го няма.
Важно е да се прояви мъжкарското, военното начало. Да се властва! Спартанците са били обучавани специфично, живеели са от войни и битки. И до днес духът използваме, за да се бием и налагаме своето, но не използваме дух, за да победим себе си, омразата, завистта, глупостта си. Духът би ни помогнал да овладеем своите си отрицателни черти. Да се научим да се приемаме, да разберем себе си, своята душевност, да изучим, осветим всяко тъмно кътче на своето съзнание и чувственост.

Точно чувствата са онзи проблем, който голяма част от мъжете не разбират и не смеят да проявят. Внушавано е, че мъжът е силен физически и духовно и за него проявата на чувства е неприемлива. От там и всички извращения-в казармите военните са избивали комплекса си върху по-слаби и чувствителни момчета, които едва ли са били гей ориентирани.

И днес се виждат случаи на семейства, при които родителите са прекалено строги и дори използват насилие при възпитанието, а детето има ранима душа, чувствителност, която често като протест и търсене се проявява в хомосексуалност.
Забравили сме, че всичко, което ни се случва е, за да ни научи да се приемаме и обичаме. Да видим отвъд различието на физическо ниво чистата душа, доброто отношение и чувство… Душата няма пол!

Различието. Болезнено, защото често е отхвърлено от “нормалните“. Имах невероятния късмет да имам “различно дете“. Дете със специални нужди, което ми даде невероятна промяна на разбирането, на възприятието за света. Научи ме да нямам очаквания, да я приема такава, каквато е и да я обичам… За жалост не можах да я защитя от злобата и съденето… А може би точно злобота и съденето са причината да се раждат деца с различни психични и физиологични дефицити?…
Замеряме се /воюваме/, не само физически, но и с думи, които причиняват дори повече поражения…

Но сега темата е за различните полово-ориентирани хора.

Природата ни е създала физически мъж-жена, но има и други. Те са такива, каквито са. Между тях има прекрасни специалисти, честни и добри личности. Но все пак имам и малко притеснение, че в стремежа си да се покажат, да бъдат приети, а не преследвани се минава в друга крайност, която граничи с педофилия и за мен е неприемлива. Децата до 18, 20 годишна възраст не би могло да са наясно със своите полови ориентации. Те търсят, опитват, изследват… Не е редно да има смяна на пола, още повече да се рекламира.

Трудно ми е да приема, че чистото, невинно детско съзнание може да реши самостоятелно да смени пола си оперативно. Все пак здравия разум и липсата на пристрастия, зад които често стоят интереси, финансови или други трябва да вземе превес.

Във врящия котел със супа, наречен живот на Земята, както каза днес някой, е добре да се научим да се приемаме и да живеем в мир. Първо със себе си, след това и със света.

П. П. Пак от древна Гърция идва максимата – “Нищо прекалено!“, т. е. Разумност и разсъдък!

Ил

Автор: